https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
5 - 6 adet kare milföy hamuru
 
20 - 22 adet yarım ceviziçi
 
Şerbeti için:
 
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
 
1 bardak toz şeker
 
1 bardak su
 
İnce bir dilim limon
 
Üzerine:
 
Antepfıstığı
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz; Toz şeker, su ve limon dilimini küçük bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başlayınca 10 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın.
 
Milföy hamurlarını temiz bir tezgaha alın, çok fazla çözülmelerini beklemeden yuvarlak kalıp yardımıyla her bir milföyden dört adet çıkacak gibi kesin, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, tepsiyi fırından alıp aralara cevizleri serpiştirerek milföyler kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.
 
Fırından çıkardığınız milföyleri bıçak yardımıyla enlemesine ikiye keserek aralarına cevizleri yerleştirin. Kenarlı bir tepsiye sıralayarak üzerlerine soğuyan şerbeti dökün. Üzerlerini antepfıstığı ile süsleyin.
 
 
 
  
 |