| 
 | 
| Yakakent Mantısı (Samsun) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179157 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2024
 218 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kenan Pala
 
 Buğday unu 400 gram
 Yumurta 1 adet
 Tuz 5 gram
 Su Yeteri kadar
 Dana kıyma 200 gram
 Kuru soğan 1 adet
 Karabiber 3 gram
 
 Hamur bileşenleri orta derece sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
 Yoğurulan hamur orta büyüklükteki bezelere ayrılarak bezin altında yirmi dakika dinlendirilir.
 Dana kıyma içerisine ince kıyılmış kuru soğan, tuz ve karabiber eklenerek iyi karıştırılır.
 Dinlenen hamurlar iki milimetre kalınlığında ve yaklaşık elli santimetre çapında açılarak üç-dört santimetre ölçülerinde kare kare kesilir.
 Kesilmiş hamurların içine hazırlanan iç misket büyüklüğünde parçalarla yerleştirilir.
 Hamurlar iki kenarından karşılıklı birleştirilerek muska şeklinde katlanır.
 Her iki kenarı işaret ve başparmakların arası ile hafifçe sıkıştırılır.
 Hazırlanan mantılar tümü bitene kadar un serpiştirilmiş tepside bekletilir.
 Mantılar bir miktar sıvı yağ konulmuş yaklaşık iki litre suyun içerisinde yüksek ateşte on beş dakika kadar pişirilir.
 Pişen mantılar ocaktan alınarak süzülür. Yakakent Mantısı arzuya göre yoğurtlu ya da cevizli olarak servise hazırlanır.
 
 Not: Yoğurtlu ve cevizli olarak iki farklı şekilde üretilen Yakakent mantısı, Yakakent Belediyesi tarafından 01.12.2017 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |