Malatya Valiliği
1 kg arpacık soğan
½ kg kuşbaşı et
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Eti yıkadıktan sonra bir tencerede ateşe koyup, et suyunu çekince yağ ilave edilip kızartın.
Sulandırılmış salça ile karıştırarak sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakın.
Arpacık soğanları kabuklarından temizleyin ve yıkayın.
Pişmek üzere olan ete soğanları bütün olarak ilave edin. Tuzunu atın.
Yemek pişince servis tabağına alın. Arzuya göre karabiber atın.
Not: Pişerken isteğe bağlı olarak ıslatılmış bir avuç nohut koyulabilir. Pişme esnasında suyun rengini karartmaması için tane karabiber kullanılır.
|