|
|
Yağlı Turşu (Kırklareli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106595
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2015
1,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kırklareli Valiliği - Öğ. Gör. Ali Çakır
1 kg yeşilbiber
750 ml üzüm sirkesi
300 ml ayçiçeği yağı
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı iri tuz
Sirke ve yağ bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca tuz ve ikiye bölünmüş temizlenmiş biberler içine atılır. Biberler yumuşayınca kavanoza alınır. Biberleri kavanoza koyarken 1 sıra biber, 1 sıra ince kıyılmış sarımsak konur. En son olarak tenceredeki sirkeli yağ kavanoza konur ve kapağı kapatılır.
|
|
Yağlı Turşu (Kırklareli) Tarifleri Bursa Yemekleri
|
|