| 
 | 
| Yağlı Katmer (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82907 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012
 2,857 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 kg. un
 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerini yağlamak için)
 Tuz
 150 gr. sıvı yağ
 150 gr. döğülmüş ceviz
 150 gr. döğülmüş haşhaş
 
 Tuz katılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Bir süre üzeri kapatılarak dinlendirilir. 5 beze topak yapılır. Bezeler ince açılır yağlanır. Döğülmüş ceviz ve haşhaş tekrar yağ ile inceltilip üzerine sürülür. Uçları elle çekilerek malzeme değmemiş yer bırakılmaz. Bu açılan ve sıvanan hamur kenarından kıvrılarak rulo halinde getirilir. Simit gibi yuvarlanıp bastırılarak yine beze haline getirilip merdane ile 0.5 cm kalınlığında açılıp sac üzerinde döndürülerek pişirilir. İki tarafıda iyice kızaran yağlı sacdan indirilir ve tekrar üzeri tereyağla yağlanıp servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |