1 paket çabuk maya
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İçi için:
Yarım kg taze kaşar
1 su bardağı lor
Domates
Salam
Kızartma yağı
Un tezgaha dökülür, ortası açılır, maya ve tuz eklenir. Kıvama gelene kadar ılık su ilave ederek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat kadar bekletilir. Sonra yumurta kadar parçalar alınır. Merdane kullanmadan, parmak uçlarıyla küçük tatlı tabağı kadar açılır. Yeteri kadar rende kaşar, lor, ince doğranmış salam ve küp doğranmış domates bırakılır. Aynı şekilde açılmış ikinci hamur konur. Parmak uçlarıyla kenarlarına bastırılır. Tavaya bol yağ konur, kızgın yağda altın rengi kızartılır.
|