Bisküviler:
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 yumurtanın sarısı
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
240 gr (2 su bardağı) un
Portakal - tereyağı kreması:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
120 gr (1 su bardağı) + 1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı portakal suyu
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız.
Bir tatlı kaşığı tereyağla büyük bir tepsiyi hafifçe yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kaseye kalan 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı ve şekeri koyup, tahta bir kaşıkla köpük köpük olana kadar kabartınız. Yumurta sarısı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, unu azar azar katınız. Hamur kalınlaşınca ellerinizle yoğurunuz. Hafifçe unlanmış tezgahta, hamuru 0,5 cm kalınlığında açınız. 5 cm'lik hamur kesiciyle hamurdan 24 daire kesiniz. Daireleri yağladığınız tepsiye dizip, fırına sürerek 15 dakika, bisküvilerin kenarları hafifçe kahverengi olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alınız. Bisküvileri tel ızgaraya çıkarıp, soğumaya bırakınız.
Bu arada kremayı hazırlamak için, orta boy bir kasede 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı tahta bir kaşıkla, yumuşayana kadar kabartınız. Yavaş yavaş 120 gr (1 su bardağı) şekeri katıp, karışımı hafif ve köpük gibi olana kadar kabartınız. Portakal kabuğu rendesin ve portakal suyunu katıp, iyice karıştırdıktan sonra, kaseyi bir kenara bırakınız.
Tel ızgara üstündeki bisküviler soğuyunca, 12 bisküvinin üstüne portakal - tereyağı kremasını sürünüz. Kalan 12 bisküviyi bunların üstüne yerleştirip, 12 sandviç elde ediniz. Kalan 1 çorba kaşığı pudra şekerini bisküvilerin üstlerine serpip, servis ediniz.
|