| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yabanmersinli ve Frambuazlı Pasta | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111804 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2015 
1,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 paket yulaflı bisküvi
 
150 gr yaban mersini
 
80 gr toz şeker
 
1 tatlı kaşıgı nişasta
 
130 gr labne peyniri
 
120 ml krema
 
30 gr toz şeker
 
40 gr süzme yogurt
 
1 yemek kaşıgı toz jelatin
 
170 gr frambuaz
 
30 gr toz şeker
 
50 gr süzme yogurt
 
125 ml krema
 
50 gr margarin
 
 
Yaban mersini ve şekeri sos tenceresinde pişirin. Nişasta ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin ve eritilmiş sanayağı ekleyerek karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip derin dondurucuda bekletin. Yaban mersinli kat için, labne peyniri, şeker ve yoğurdu mikserle çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve iki karışımı birbirine ekleyin. Bir kaseye 3 yemek kaşığı su alın ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Katılaşan jelatini cezvede eritin. Hazırladığınız yaban mersini sosunun yarısını ve jelatini ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Frambuazları blender'da çekerek püre haline getirin. Jelatini aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt, krema ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Frambuaz püresi ve eritilmiş jelatini ekleyerek karıştırın ve pastanın üzerine yayın. Derin dondurucuya alarak en az 1.5 saat bekletin. Kalan yaban mersini sosunu üzerine dökerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yabanmersinli ve Frambuazlı Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |