2 yumurta
Yarım su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
Yarım paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
Yarım paket Pakmaya Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yoğurt
60 gr margarin, eritilip ılınmış
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Sosu için:
1 küçük paket taze yaban mersini (1 avuç kadar)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı yaban mersini suyu (veya sade su da olur)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek, 4-5 dakika boyunca çırpın.
Pakmaya Şekerli Vanilini, oda sıcaklığındaki yoğurdu, eritilmiş margarini ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu ilave edin. 1 dakika daha çırpın.
En son elenmiş unu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Çırpmaya devam edin.
Hamuru yağlanmış orta boy, ortası delik bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin.
Sosu için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin.
Tereyağı eriyip sosla iyice bütünleşince ocaktan alın.
Sosu pişen kekin üzerine döküp servise hazır edin.
|