16 adet pudra şekersiz hazır waffle
Kreması için;
500 gram mascarpone
400 gram krema
2 çay bardağı pudra şekeri
Kiraz sosu için;
340 gram tatlı kiraz kavanozda
Yarım çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
Krema uygun bir kapta, en yüksek devirde krem kıvamına gelene dek çırpılır.
Dikkat daha fazla çırpılır ise tereyağı olur.
Krem kıvamını alması yeterli.
Başka bir kaba mascarpone ve pudra şekeri eklenir, bir veya 2 tur çırpılır.
Çırpma işleminden sonra krema ilave edilir ve beraber bir kaç tur çırpılır.
Pasta kremamız hazır.
Waffellerin yarısı tabanı oluşturmak için borcama konur.
Waffelerin üzerine kremanın yarısı sürülür, sürüldükten sonra tekrar waffeller üzerine yerleştirilir ve en son diğer yarı krema üzerine düzgünce ve dikkatli sürülür.
Sürülme işleminden sonra buzdolabına kaldırılır.
Derin dondurucuda bekletme imkanız var ise dondurucuda en fazla 10 dakika beklete bilirsiniz.
Kiraz sosu için; uygun bir küçük tencereye şeker, su, nişasta ve kiraz suyu ile birlikte tencereye konur.
İyice karıştırdıktan sonra ocağın ıssısı orta ateşte veya orta ateşin bir üst devirde ayarlanır, karıştırarak kaynaması sağlanır.
Kaynamaya yakın koyulaşıp, kaynamaya başladıktan sonra tam kıvam alır.
Kiraz sosumuzda hazır, topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmanızı tavsiye ederim.
Kaynadıktan sonra en fazla 1 dakika pişirin.
Soğuması için sürekli karıştırılır. Tam soğuma değil sıcaklığı sönmesi gerekiyor.
Tam soğuduğunda kalıp alır pastanın üzerine dökemezsiniz tıpkı puding gibi.
Dolaptan çıkarılan pastanın üzerine kiraz sosu dikkatli bir şekilde dökülür.
Kiraz sosu iyice soğuduktan sonra üzerine streç film çekip buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
|