| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Karalahana 1 Kg
 Kıyma 2 Yemek kaşığı
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 İçyağı 1 Tatlı kaşığı
 Kuru fasulye 1 Su bardağı
 Mısır yarması 1 Çay bardağı
 Mısır unu 1 Çay bardağı
 Pul biber
 Tuz
 Et suyu
 
 Tencerede kıyma, doğranmış soğan, iç yağı tereyağında kavrulur. Et suyu eklenir. Karalahana temizlenir. Doğranıp haşlanır. Süzülür. Bir gece önceden kuru fasulye haşlanır. Haşlanmış karalahana ve fasulyeli mısır yarması pul biber, tuz harman edilir et suyunun içine eklenip on beş dakika pişirilir. İçine mısır unu konulup gudal (kutal) ile ezilir. Hele gibi olana kadar ezmeye devam edilir. Mısır ununun çiğ kokusu gidince ateşten alınır.
 
 Not: Mısır yarması yerine bulgur da konabilir.
 
 
  
 
 |