|
|
Vurma Börek |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51682
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
1,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı sadeyağ
1 bardaktan bir parmak eksik su
1 yumurta
biraz tuz
İçi:
1 kalınca dilim beyaz peynir
1 yumurta
1 demet maydanoz
Hamur tahtasına unu koyup ortasını havuz gibi açın. Bu kısma yağın bir çorba kaşığı dolusunu, tuz ve azar azar olmak üzere de suyu koyun. Hepsini yoğurup hamur yapın. Hamuru tahtaya vurur gibi yogurup ozlendirin. Sonra bir naylona sarıp buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında açın. Üzerine, hazırladiğınız peynirli içi ceviz iriliğinde olmak üzere aralıklı olarak sırayla puf böreği gibi yarım ay şeklinde kesin. İçini soğuk suyla ıslattığınız tepsiye dizin. Üzerine çatana çırptığınız yumurtayı bir fırçayla sürun. Orta ısılı fırında 25 - 30 dakika pişirin.
|
|
Vurma Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|