|
|
Volonlu Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60014
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2011
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülizar Dede
Hamuru İçin:
5 yumurta
12 çorba kaşığı şeker
12 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yağ
Vanilya
Kabartma Tozu
Muhallebisi İçin:
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
Vanilya
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri
Hamuru; yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-15 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirin, ılımaya bırakın.
Muhallebi; labne hariç bütün malzemeyi karıştırın. Muhallebi pişince altını kapatın. Labneyi ilave edin. Keki bardakla kesin, içine muhallebiyi sürüp üst üste kapatın. Üzerine tekrar muhallebiden sürüp kakao ile süsleyin.
|
|
Volonlu Pasta Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|