Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

VİYANA CEVİZ TURTASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Linz Turtası Tarifleri
Sacher Turtası Tarifleri
Strudel Tarifleri
Şinitzel Tarifleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


VİYANA CEVİZ TURTASI

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12225
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2007
2,823 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme
Turtası için:
100 gram ceviz içi,
50 gram fındık içi,
150 gram pudra şekeri,
50 gram un,
50 gram kurutulmuş ekmek tozu,
50 gram rendelenmiş sütçikolata,
4 yumurta,
110 gram tereyağı,
1 tutam tuz,
Üstü için:
100 garam tereyağı,
30 gram pudra şekeri,
100 gram ceviz içi,
50 gram rendelenmiş sütçikolata,

Yapımı : 23 santim çapında bir turta kalıbını yağa ve una bulamalı. Fındık içinin zar gibi ince kabuğunu gidermek için bunları, renklerini sarartmadan bir-iki dakika fırında tutmalı. Sonra kuru bir bezle ovalamalı. Kurutulmuş ekmek tozunu ıslatmalı. Ceviz içiyle fındık içini irice dövüp (kıyıp) yayvan bir porselen kâseye koymalı. Buna ıslatılmış ekmek tozunu katmalı. İyice karıştırmalı.
Bir başka kapta pudra şekeriyle kalan tereyağını iyice dövüp bir macun durumuna getirmeli. Sonra bunu ceviz içi karışımına katmalı. Tahta bir kaşıkla çırparcasına karıştırmaya devam ederken sırasıyle unu rendelenmiş çikolatayı azar azar dökmeli. Bunlar karışınca bu defa yumurtaların sarılarını teker teker katıp yedirmeli. Beri yanda yumurtaların aklarını porselen bir kâsede bir tutam tuzla çırpıp kar köpüğü durumuna getirmeli. Sonra bundan keşik kaşık alıp öbür karışıma katıp yedirmeli.
Karışımı kalıba boşaltmalı ve 175 dereceye görel kızdırılmış fırına koyup 45 dakika kadar orada bırakmalı. Kalıbı fırından çıkarmadan önce kuru bir kibrit çöpü sokup tatlının pişip pişmediğini kontrol etmeli. Kibrit çöpü kuru çıkarsa pişmiş demektir, kalıbı fırından hemen çıkarmalı. Kibrit çöpü nemli veya hamurlu çıkarsa tatlı daha pişmemiş olacağından kalıbı bir süre daha fırında tutmak gerekecektir.
Kalıbı fırından çıkarınca sivri ve ince bir bıçakla kalıpla tatlının arasını açmalı ve kalıbı başaşağı ederek tatlıyı bir tabağa aktarmalı.
Tatlının üstü için ayrılmış olan malzemedeki tereyağını porselen bir kâsede tahta kaşıkla döverek iyice yumuşatmalı. Buna toz şekerini katmalı ve şekeri eritinceye kadar karışımı çırpmaya devam etmeli. Turta soğuyunca bunu tırtıllı bir bıçakla yanlamasına ikiye bölmeli. Bir meyve suyuyla kesilen yerleri iyice ıslatmalı. Bunun üstüne tereyağlı karışımın üçte ikisini yaymalı ve turtayı eski durumuna getirmeli.
Kalan kremayı yani tereyağlı karışımı bir sıkma şırıngasına koymalı ve turtarın üstünü türlü biçimlerde kremayla süslemeli. Ceviz içinin yarısını kıyarcasına ince doğramalı. Bunları kremaların çevresine serpiştirmeli. Yarımşar ceviz içlerini kremaların üstüne oturttuktan sonra turtayı servis vaktine kadar buzdolabına kaldırmalı.


ML® Linz Turtası için tıklayın






VİYANA CEVİZ TURTASI Tarifleri Sacher Turtası Tarifleri



(1 adet VİYANA CEVİZ TURTASI 98,816 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort