|
|
VİYANA CEVİZ TURTASI |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12225
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2007
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme
Turtası için:
100 gram ceviz içi,
50 gram fındık içi,
150 gram pudra şekeri,
50 gram un,
50 gram kurutulmuş ekmek tozu,
50 gram rendelenmiş sütlü çikolata,
4 yumurta,
110 gram tereyağı,
1 tutam tuz,
Üstü için:
100 garam tereyağı,
30 gram pudra şekeri,
100 gram ceviz içi,
50 gram rendelenmiş sütlü çikolata,
Yapımı : 23 santim çapında bir turta kalıbını yağa ve una bulamalı. Fındık içinin zar gibi ince kabuğunu gidermek için bunları, renklerini sarartmadan bir-iki dakika fırında tutmalı. Sonra kuru bir bezle ovalamalı. Kurutulmuş ekmek tozunu ıslatmalı. Ceviz içiyle fındık içini irice dövüp (kıyıp) yayvan bir porselen kâseye koymalı. Buna ıslatılmış ekmek tozunu katmalı. İyice karıştırmalı.
Bir başka kapta pudra şekeriyle kalan tereyağını iyice dövüp bir macun durumuna getirmeli. Sonra bunu ceviz içi karışımına katmalı. Tahta bir kaşıkla çırparcasına karıştırmaya devam ederken sırasıyle unu rendelenmiş çikolatayı azar azar dökmeli. Bunlar karışınca bu defa yumurtaların sarılarını teker teker katıp yedirmeli. Beri yanda yumurtaların aklarını porselen bir kâsede bir tutam tuzla çırpıp kar köpüğü durumuna getirmeli. Sonra bundan keşik kaşık alıp öbür karışıma katıp yedirmeli.
Karışımı kalıba boşaltmalı ve 175 dereceye görel kızdırılmış fırına koyup 45 dakika kadar orada bırakmalı. Kalıbı fırından çıkarmadan önce kuru bir kibrit çöpü sokup tatlının pişip pişmediğini kontrol etmeli. Kibrit çöpü kuru çıkarsa pişmiş demektir, kalıbı fırından hemen çıkarmalı. Kibrit çöpü nemli veya hamurlu çıkarsa tatlı daha pişmemiş olacağından kalıbı bir süre daha fırında tutmak gerekecektir.
Kalıbı fırından çıkarınca sivri ve ince bir bıçakla kalıpla tatlının arasını açmalı ve kalıbı başaşağı ederek tatlıyı bir tabağa aktarmalı.
Tatlının üstü için ayrılmış olan malzemedeki tereyağını porselen bir kâsede tahta kaşıkla döverek iyice yumuşatmalı. Buna toz şekerini katmalı ve şekeri eritinceye kadar karışımı çırpmaya devam etmeli. Turta soğuyunca bunu tırtıllı bir bıçakla yanlamasına ikiye bölmeli. Bir meyve suyuyla kesilen yerleri iyice ıslatmalı. Bunun üstüne tereyağlı karışımın üçte ikisini yaymalı ve turtayı eski durumuna getirmeli.
Kalan kremayı yani tereyağlı karışımı bir sıkma şırıngasına koymalı ve turtarın üstünü türlü biçimlerde kremayla süslemeli. Ceviz içinin yarısını kıyarcasına ince doğramalı. Bunları kremaların çevresine serpiştirmeli. Yarımşar ceviz içlerini kremaların üstüne oturttuktan sonra turtayı servis vaktine kadar buzdolabına kaldırmalı.
ML® Linz Turtası için tıklayın
|
|
VİYANA CEVİZ TURTASI Tarifleri Sacher Turtası Tarifleri
|
|