|
Vişneli ve Bademli Biscotti |
|
erenler
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71453
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2012
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 su bardagı kurutulmuş vişne
1/ 2 su bardagı su
3 su bardagı un
2 tatlı kaşıgı kabartma tozu
yarım tatlı kaşıgı tuz
4 yemek kaşıgı margarin
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta (1 tanesi çırpılmış)
2 tatlı kaşıgı vanilya
3/4 su bardagı badem (kabukları soyulmuş dogranmış)
3 yemek kaşıgı toz şeker
Vişneleri ve suyu bir tavaya alın. Orta hararetli ocakta arada karıştırarak 8 dakika pişirin. Pişince suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını süzün. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın. 3 yumurtayı teker teker ekleyin. Ayırdığınız vişne suyunu ve vanilyayı ilave edin. Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip vişneleri ve bademleri karıştırın. (Ben bu aşamada hamur elime çok yapışıyor diye un ekledim.) Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün. Her birini 32cm x 6,5cm boyutlarında rulo haline getirin. (Ben fırın tepsisinin uzunluğuna göre ayarladım.). Fırını 200C'ye getirin. Her bir ruloya elinizle bastırarak 1 cm kalınlığına gelmesini sağlayın. Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye -aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakarak- yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Isınmış fırında 35dak. pişirin. Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun. Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile verev 16-18 parçaya kesin. Tekrar fırın teline alın. Teli tepsilerin üzerine yerleştirin. (Ben doğrudan tepsiye aldım) Fırını 150C'ye getirin. 8 dakika pişirip ters çevirin. 8 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Tamamen soğutup servis yapın.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 08.01.2015
|
|