2 litre su
1 su bardağı toz şeker
300 gram vişne (dondurulmuşta olabilir)
100 gram kuru üzüm
8-10 adet kuru erik
1 adet çubuk tarçın
1 tutam karanfil
Derin bir tencereyi ocağa alın ve suyu ekleyin.
Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyip kaynatın.
Şerbetinizin suyu kaynadıktan sonra şekeri ilave edip karıştırın.
Üzüm ve eriklerin de sap ve çekirdeklerini temizleyip, tencereye ekleyin.
Meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Daha sonra vişneleri de atıp birkaç dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Karanfil ve çubuk tarçınları da içinden alın.
Soğuduktan sonra şerbetinizi süzüp uygun sürahiye doldurun.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
|