16 dilim için;
MALZEME
1.5 kilo vişne,
3 yumurta,
350 g ekşi olmayan süzme yoğurt,
150 g taze krema,
40 g şeker,
1 tatlı kaşığı nişasta,
2 çubuk vanilya.
HAMUR MALZEME
120 g ekşi olmayan süzme yoğurt,
1 küçük boy yumurta,
60 g şeker,
1 tutam tuz,
1 paket vanilya,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
4 yemek kaşığı süt,
220 g un,
3 çeyrek paket kabartma tozu
HAMUR YAPIMI
1. Süzme yoğurdu bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Yoğurdu yumurta, şeker, tuz, yağ ve süt ile karıştırın.
2. Unun yarısına kabartma tozu katın ve yoğurda karıştırın. Kalan un ile hamur yoğurun.
PASTA YAPIMI
1. Vişneleri yıkayarak kurulayın, çekirdeklerini çıkartın.
2. Hamuru kağıtlı bir tepsiye koyarak açın.
3. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Aklarını köpürtün. Süzme yoğurdu, taze krema, şeker, nişasta ve vanilya ile karıştırın. Son olarak yumurta köpüğünü yedirin.
4. Yumurtalı karışımı hamurun üstüne sürün, vişneleri dizin. Fırını 200 derecede ısıtın. Pastayı 30 dakika pişirin.
|