| 
 
| 
 
 
 | 
 
Vişneli Peksimet | 
 
  | 
öğün 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2012 
Mesajlar: 39 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78310 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012 
1,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 su bardağı ılık su
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay bardağı kuru vişne
 
1 paket vanilya
 
Alabildiği kadar un
 
 
Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Orta sertlikte kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Vanilya ve kuru vişne katılır. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra silindir şekli verilir tepsiye yerleştirilir. 190 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra 1 gün beklenir. Ertesi gün keskin bir bıçakla, serçe parmak eninde dilimlenir. Daha sonra dilimler fırın tepsisini dizilir. 160 derece fırında açık pembe renkte kızarana kadar pişirilir. Bu şekilde dilimler kurumuş olmalıdır. Serin bir yerde uzun süre saklanabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Vişneli Peksimet Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |