|
|
Vişneli Peksimet |
|
öğün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2012
Mesajlar: 39 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78310
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı kuru vişne
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Orta sertlikte kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Vanilya ve kuru vişne katılır. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra silindir şekli verilir tepsiye yerleştirilir. 190 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra 1 gün beklenir. Ertesi gün keskin bir bıçakla, serçe parmak eninde dilimlenir. Daha sonra dilimler fırın tepsisini dizilir. 160 derece fırında açık pembe renkte kızarana kadar pişirilir. Bu şekilde dilimler kurumuş olmalıdır. Serin bir yerde uzun süre saklanabilir.
|
|
Vişneli Peksimet Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|