300 gr toz şeker
120 gr margarin
100 gr un
90 gr glikoz
500 gr süt
6 yaprak jelatin
100 gr ince kıyılmış vişne
750 gr kremşanti
Hamur malzemesini birlikte kaynatın ve soğumaya bırakın. Yağlanmış fırın tepsisine, parçalara bölünmüş hamurları 14 cm çapında yayın. Pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Çanak şekli vererek soğumaya bırakın.
İç malzemesi için, süt ve şekeri kaynatın. Jelatini ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Kıyılmış vişne tanelerini ilave ederek karıştırın. En son kremşantiyi ekleyip, karıştırarak kalıplara dökün. Buzdolabında iyice soğutun. Soğutulmuş karışımı hamur çanaklarının içine yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
|