https://www.sabah.com.tr
 
 
Köftesi için:
 
Yarım kg yağlı kıyma
 
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
 
1 adet yumurta
 
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
1.5 su bardağı vişne
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı vişne suyu
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
Servis için:
 
2 adet küp doğranmış tırnak pide
 
Yarım demet ıspanağın yaprakları
 
Yarım demet nanenin yaprakları
 
 
Tüm köfte malzemesini bir kaba alıp iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan vişnelerden biraz daha büyük köfteler yapın. Geniş bir tavada tereyağını eritip köfteleri kızartmaya başlayın. Köfteler hafifçe kızarınca sırasıyla dolmalık fıstık, biber salçası, vişne, nar ekşisi ve vişne suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip içine çiğ ıspanak yaprakları ve pide atıp biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |