Malzeme
- Hamuru:
- 200 g Sana yağı
- 3 buçuk su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Harçı:
- 2 su bardağı vişne
- 2 yemek kaşığı irmik
- Kıtırı:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı meyveli yulaf
- 1 su bardağı şeker
- 125 g Sana yağı
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 tatlı kaşığı Tarçın
Hazırlanışı
Hamuru İçin: derin bir kâseye unu, yumuşamış Sana'yı, yumurtaları, şekeri ve tuzu koyup, yoğurunuz.
Hamuru, Sıvı Sana ile yağlanmış açılır kapanır kek kalıbına koyup, hamurun üzerini hafifçe düzeltiniz.
Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı irmiği serpiniz. İrmiğin üzerine vişneleri koyup, hamurun her tarafına yayınız.
Kıtırı İçin: derin bir kâsede Yumuşamış Sana'yı ve kalan tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurunuz.
Kıtırı iki elinizle ufalıyarak vişnelerin üzerine koyup, düzeltiniz.
Tartı önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirip, dondurma veya krema ile servis ediniz.
|