| 
 
 
 | 
Vişneli Cevizli Elma Tatlısı | 
  | 
semazen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113370 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2015 
1,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg elma
 
200 gr öğütülmüş ceviz
 
500 gr. şeker
 
100 gr. çikolata
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Yeterince vişne rendesi
 
 
Elmalar soyulur ve çekirdekleri tamamen çıkartılır. Tencereye şeker, tereyağı, su ve 2 damla limon eklenip kaynatılır. Kaynayınca kısık ateşe alınır ve elmalar haşlanması için eklenir. Haşlanan elmalar soğutulur ve içi cevizle doldurulur. Çikolata veya vişne rendesi ile süslenir. Üzerine kalan şerbetten pay edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |