| 
 
| 
 
 
 | 
 
Vişneli Bahar Tatlısı | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92096 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2013 
1,697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı su 
 
2 su bardağı süt 
 
Yarım su bardağı nişasta
 
1 su bardağı toz şeker 
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Vişne sosu için:
 
1 su bardağı taze çekirdeksiz vişne
 
1 yemek kaşığından az nişasta 
 
3-4 yemek kaşığı toz şeker 
 
 
Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın. Su ve şekeri ve margarini ekleyerek ocağa alın. Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Borcamı ya da kâseleri su ile ıslatın. Islak kâselere muhallebiyi paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin. Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Vişneli Bahar Tatlısı Tarifleri Elmasiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |