| 
 
 Yarım kg vişne,
 2 silme kahve fincanı tozşeker,
 1 çay bardağı vişne suyu,
 3 adet yumurta,
 1 adet limon,
 1 su bardağı süt,
 1 su bardağı un
 
 Vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Bir kaba, 1 fincan tozşekeri, 1 çay bardağı vişne suyu ve vişneleri aktarıp üzerini kapatın. Bu şekilde 2 saat kadar dinlendirin. Başka bir kapta yumurtaları, rendelenmiş limon kabuğunu 1 tutam tuzu ve 1 fincandan 1 parmak eksik tozşekeri iyice çırpın. Sütte eritilmiş unu da karışıma ekleyin. 22 cm'lik kare kalıbı yağlayın. Vişneleri yayın. Üzerine hamuru döküp, kalan 5-6 tutam tozşekeri serpin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Taze meyve dilimleri ile servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.05.2023
 
 
 |