| 
 
 Melike Yılmaz
 
 1 su bardağı çekilmiş fındık
 3 adet yumurta
 2 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 3,5 su bardağı un
 2 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 80 gr bitter çikolata
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 paket kakao
 Üzerine sosu için:
 4 su bardağı vişne suyu
 2 yemek kaşığı buğday nişastası
 
 Önce süt, yağ, şeker, kakao, 1 adet vanilyayı karıştırıyoruz. Oluşan harçtan 1 su bardağı kenara alıyoruz. Kalan harcımıza diğer malzemeleri ekliyoruz. Kekimizi yapıp 180 C'de 35 dk pişiriyoruz. Kekimiz pişince her yerini bıçakla hızla deliyoruz. Hızlıca harcımızı döküyoruz ve harcı çekmesi için kenara bırakıyoruz. Diğer yanda vişne suyumuz ile nişastayı karıştırıp sosu yapalım. Dha sonra servis tabağımıza önce kekimizi sonra sosumuzu dökelim. Arzuya göre dondurma ile servis yapalım.
 
 
  
 
 |