| 
 
 
 | 
Vişne Soslu Yoğurt Tatlısı | 
  | 
efem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2013 
Mesajlar: 46 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93337 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2013 
1,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket kepekli bisküvi
 
100 gram erimiş tereyağı
 
Üzeri için:
 
250 gram süzme yoğurt
 
1 çorba kaşığı toz jöle veya 3 adet yaprak jöle
 
2 paket vanilya
 
1 su bardağı şeker
 
1 limon suyu
 
500 gram vişne
 
1 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
 
 
Öncelikle bisküvileri kırıp tereyağıyla ezin ve kalıbın içine yerleştirin. Ardından da yoğurt ve şekeri iyice çırpın. Üzerine suda bekletilmiş yaprak jöleyi ekleyip limon suyu sıkın ve karıştırıp bisküvili karışımın üzerine dökün, buzdolabında 4 saat kadar bekletin. Üzeri için vişneleri tencerenin içinde kaynatıp şekeri ekleyip eritin. Daha sonra sos kıvamına gelmesi için nişastayı suyla açıp üzerine dökün 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tatlının üstüne gezdirip dilimleyerek ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |