1 su bardağı pirinç, 
 
3 su bardağı süt, 
 
250 ml. krema, 
 
1 tutam tuz, 
 
1 paket vanilya, 
 
yarım su bardağı şeker. 
 
Sos için: 
 
1 tatlı kaşığı nişasta, 
 
1 su bardağı su, 
 
250 gr. çekirdeksiz vişne, 
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
 
1 su bardağı pirinci iyice yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. 1 tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Küçük boy bir tencereye aktarın. 3 çorba kaşığı şekeri ve 250 gr. çekirdeksiz vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Buzdolabında soğuduktan sonra sevis yapın.
  
 |