|
Vişne Soslu İrmik Tatlısı |
|
afi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2016
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc119219
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2016
1,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 yemek kaşığı irmik
1 lt süt
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı vişne suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
50 gr yağ
1 fincan vişne taneleri
Tatlı içi gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp cam kaba aktarın. Vişne suyu ve nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosu irmiğin üzerine yayın. Vişne taneleri ile süsleyin.
|
|