1 subardağı dolusu taze vişne
1 tatlı kaşığı margarin
2 yemek kaşığı dolusu mısır nişaştası
1 subardağı tozşeker
1 paket vanilya
1,5 paket kare bisküvi
5 su bardağı su (2 bardağı kaynatmak için)
Süslemek için:
1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
1 yemek kaşığı hindisatan cevizi
1 yemek kaşığı vişne taneleri
Önce tencerenin içine yıkanmış vişneleri 2 bardak su ile 10 dakika kaynatalım sonra pişen vişneleri süzgüden geçirelim (robattan çiğ olarak püre de yapabiliriz) diğe bir tencereye püreyi alalım üstüne 3 bardak su ilave edelim. Margarini, tozşekeri, suda eritilmiş nişastayı, vanilyayı koyup hepsini kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişrelim. Bir cam kabı içini su ile ıslatalım içine kare bisküvileri yerleştirelim içine pişen püreli vişneden dökelim aynı işlemi üç kat tekrar edelim dolapta 7-8 saat soğutalım. Soğuk servis yapalım üzerine antep fıstığı hindistan cevizi ve vişne taneleri ile süs yapalım.
|