|
|
Vişne Jöleli İrmik Tatlısı |
|
B.A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc113076
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2015
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı hindistancevizi
50 gr margarin
Üzeri İçin:
3 su bardağı vişne suyu
250 gr vişne
1 lt süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
9 yemek kaşığı toz şeker
İrmik, süt, margarin ve şeker sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca hindistancevizi ve vanilya eklenir, kısık ateşte 1-2 dk. daha tutulur. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hafif ıslatılmış yuvarlak borcama dökülür. Diğer taraftanda üzeri için, derin bir kasenin içinde vişne suyu ile buğday nişastasını pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştıralım sonra bu karışımı tencereye boşaltalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri azar azar ilave edelim ve pişirmeye devam edelim.karışım kaynadıktan 3-4 dk sonra ocaktan alalım içine çekirdeklerini çıkardığımız vişneleri boşaltalım ve karıştırmaya devam edelim. borcama döktügümüz tatlımızın üzerine vişneli karışımımızı dökerek buzdolabında donmasını bekleyiniz. donduktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
|
Vişne Jöleli İrmik Tatlısı Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|