1 kg kıyma
 
Ekmek içi
 
1 adet soğan
 
Kimyon
 
Tuz
 
2  diş sarımsak
 
1 cay kasigi karbonat
 
1 cay kasigi karabiber
 
1 cay kasigi toz kirmizi biber
 
1 cay kasigi pul biber
 
1 yumurta
 
1 corba kasigi irmik
 
 
En önce; 1 kg kıymayı, ekmek içi, 1 adet soğan, Kimyon, Tuz, 2  diş sarımsak ile iyice yoğurun. Evde rondo varsa bir kez daha makineden geçirin. Daha sonra; 1 cay kaşığı karbonat, 1 cay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber ilave edin ve tekrar yoğurun. En son; 1 yumurta, 1 çorba kaşığı irmik ilave edin. Tekrar yoğurun. Üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Servis edeceğinizde şekil verin ve yağsız tavada ya da mangalda pisirin.
 
 
 
  
 |