Kısa URL: https://ml.md/lc58749
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
2,801 defa indirildi / yazdırıldı
16 yumurta
500 gr. toz şeker
400 gr. un
100 gr. çekilmiş badem veya kavrulmuş fındık
100 gr. margarin
Kreması:
500 gr. margarin
400 gr. toz şeker
1 bardak su
Biraz vanilya tozu
Biraz kakao
İki parça rendelenmiş çikolata.
Yumurtalarla şekeri yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Unla karıştırılmış fındık ilâve edin. Eritilmiş yağı katın. İçi unlanıp yağlanmış kalıba kabarma payı bırakarak dökün. Orta hararetli fırında pişirin.
Kremanın yapılışı :
Yağı yumurta teli ile karıştırarak yumuşatın. Şekeri suyla hiç karıştırmadan koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Soğuduktan sonra yağa katın. Vanilya koyun. Yarısına kakao ilâve edin. Pandispanyayı dörde bölün. Her parçaya biraz şurup serpin. Siyah ve beyaz krema sürün. Üst üste koyun. Kenarlarına krema sürün. Çikolata parçalarını yapıştırın. Üstünü siyah ve beyaz kremayla süsleyin.