| 
 
| 
 
 
 | 
 
Veggie Dolma | 
 
  | 
YAP-BOZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2008 
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57788 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2019 
1,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 domates
 
2 sarı biber
 
2 kırmızıbiber
 
2 yeşil biber
 
120 gr dolmalık fıstık
 
Zeytinyağı
 
2 ince doğranmış soğan
 
3 ince doğranmış sarımsak
 
500 gr yasemin pirinci
 
1 ince doğranmış kuru arnavut biberi
 
1 çay kaşığı kuru kekik
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
750 ml tavuk~sebze suyu karışımı
 
200 gr beyaz peynir
 
20 gr ince doğranmış taze nane
 
20 gr ince doğranmış maydanoz
 
1 yemek kaşığı domates püresi
 
 
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Domatesleri yıkayın ve üst taraflarını kapak şeklinde kesip kenara alın. Domateslerin içlerini boşaltıp biberleri sap kısmından başlayarak ortadan kesin ve içlerini temizleyin. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada kavurun. Bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı soteleyip domates püresi ve pirinci ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve arnavut biberiyle tatlandırın. Yavaşça tavuk ve sebze suyu karışımının 2/3ünü pirince aktarıp hafif karıştırın. 10 dakika pişirdikten sonra tekrar karıştırıp ocaktan alın. Pirinç hafif soğuduktan sonra taze baharatlar ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın. Pirinç karışımını dikkatli bir şekilde domates ve biberlerin içine yerleştirin. Üzerine beyaz peynir ufalayın. Dolgulu domates ve biberleri cam kaba yerleştirip fırına verin. 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine peynir ufalayıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Veggie Dolma Tarifleri Vejetaryen Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |