| 
 
 
 | 
Vanilyalı Sütlü İrmik Pastası | 
  | 
kırık çanak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94580 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2013 
1,741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 çorba kaşığı şekeri
 
10 çorba kaşığı irmik
 
3 çorba kaşığı hindistancevizi
 
1 litre süt
 
1 paket vanilya
 
Meyveleri için:
 
2 çay bardağı böğürtlen
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
Yarım çay bardağı su
 
2 çorba kaşığı şeker
 
 
Öncelikle sütü tencereye döküp içine şekeri, irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve içine hemen Hindistan cevizi ekleyip ocaktan alın. Suyla çalkalanmış küçük kalıpların içine bu karışımı dökün. Soğutup donmasını bekleyin. Bu arada meyveleri bir tavanın içine ekleyip şekeri üzerine serpin. Bir taşım kaynatın ve içine suyla açılmış nişastayı döküp bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumuş tatlıyı servis tabağına ters çevirip koyun. Yanında pişirdiğiniz böğürtlenleri ekleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |