| 
 
| 
 
 
 | 
 
Vanilyalı Parfe | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121133 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016 
2,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 yumurta sarısı
 
100 gr. toz şeker
 
1 tatlı kaşığı toz vanilya
 
500 gr. çırpılmış krema
 
1 dal taze nane
 
 
Yumurta sarıları ve şekeri uygun büyüklükteki bir kaba koyun. Bu kabı da içi sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine yerleştirerek ocağa koyun. Bu şekilde oluşturduğunuz benmaride şeker ve yumurtayı çırpın. Sıcağın etkisiyle bir süre sonra karışım koyulaşacaktır. Bu noktada çırpma kabınızı ateşten alın, bir kenarda sürekli karıştırarak oda sıcaklığına inmesini bekleyin. Daha sonra çırpılmış krema ve toz vanilyayı ilave edin. İyice karıştırıp, karışımı uygun bir kalıba dökün. Kalıbı derin dondurucuya koyup 4 saat kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman parfeyi kalıptan çıkarıp dilimlere bölün ve taze nane ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Vanilyalı Parfe Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |