Yarım su bardağından biraz fazla tereyağı
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri,
2 çay kaşığı vanilya esansı,
yarım su bardağından az kakao,
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı un.
Kreması için:
Yarım su bardağı tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 çay kaşığı vanilya esansı,
1 çorba kaşığı krema.
Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın. Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin. Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın. Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın. Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin. İyice karışana dek çırpın. Hamuru elinizle yuvarlayın. Düz bir tabağa koyun. Üzerini plastik folyoy-la örterek buzdolabında 2 saat bekletin. Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm. kalınlığında açın. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin. 200 derecede ısıtılmış firnda 18 dakika pişirin. Sıcakken bir spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine aktarın. Kreması için tereyağını mikserle çırpın. Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın.
Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün. Diğer bisküvileri de üzerine kapatın.
|