Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Vanilya (1 adet - 31,606 defa bakıldı)

Vanilya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vanilya

reyyan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2009
Mesajlar: 52
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40247
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2009
1,974 defa indirildi / yazdırıldı




Meksika, Cava ile Tahiti, Moris adalarında yetişen ve sarmaşığa benzeyen bir bitkinin ürünüdür. Bu ürün 10 ilâ 20 santim uzunluğunda yarım ilâ 1 santim eninde koyu kahverengi ve çok kokulu yumuşak bir çubuktur. Bir de bu çubukların üstlerindeki esasın billûrlaşması ile beyaz ve çok kokulu bir nevi küçücük parçalar oluşur. Bunlara da vanelin, yani vanilya tozu denir. Vanilya tozunun bir de kimyasal şekilde hazırlanan yapayı vardır. Bunlar hiçbir zaman tabiîsi kadar makbul değildir. Yapay vanilya tozu bir sıvının içine katılıp da kaynatıldığı zaman kokusu artacak yerde, eksilmesi ile anlaşılır. İşte bu nedenle yapay vanilya tozunu süt ve sairenin içinde kaynatmaksızın kullanmalıdır. Vanilya, pastacılık ve ve alafranga tatlıcılığın en lüzumlu maddelerinden biridir. Yalnız bu iki cins vanilyadan tozu, çubuğa oranla daha kullanışlı ve aynı zamanda da daha ekonomik olduğundan çubuk yerine daima toz kullanılmalıdır. Örneğin; 100 gram tozun görebileceği işi bir kilo çubuk ancak yapabilir. Bu da vanilyayı koklamak ya da tatmakla anlaşılır. Dile tatlı gelenleri şekerli ve kokusuz olanları da bayat demektir. Bir de ucuz satılan şekerli vanilya tozu vardır ki, ihtiyaç olmadıkça bunu kullanmamalıdır.







Vanilya Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Vanilya 31,606 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort