https://www.posta.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet limonun kabuğunun rendesi
 
2 çorba kaşığı limonun suyu
 
Vanilyalı krema:
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1 paket vanilya
 
 
Krema malzemelerini karıştırıp orta ateşte, muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin.
 
Hamur için, tereyağı ve toz şekeri, krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyerek 5 dakika daha çırptıktan sonra diğer hamur malzemelerini ekleyin. Yağlanmış kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
 
160 derecede altın rengi alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca, üzerine vanilyalı krema dökerek servis yapın.
 
 
 
  
 |