| 
 
 
 | 
Üzümlü Tatlı Börek (milföy) | 
  | 
sarı şekerim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91747 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2013 
1,726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı üzüm
 
1 çay bardağı şeker
 
8 adet kare milföy hamuru
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Üzümün üzerine şeker eklenir, bir taşım pişirilir. Soğumaya bırakılır. Milföy hamurunun kenarına iç konur. Köşeden köşeye üçgen kapatılır, kenarlarına bastırılır. Fırın kabına konur. 190 derece fırına verilir. Pembeleşene kadar pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |