https://www.posta.com.tr
4 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı reçel
Şerbet için, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi su ve toz şekeri kaynatın, üzerine reçel ve hindistancevizini ekleyin.
Su, süt, nişasta ve toz şekeri iyice karıştırarak nişastayı eritin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Toz şekeri ve üzümü ekleyerek karıştırın. Karışımı, ıslatılmış kek kalıbına boşaltın ve buzdolabında soğutun. Servis yaparken ters çevirerek dilimleyin, üzerine reçelli şerbetinizi dökerek servis yapın.
|