5 adet sarı elma
200 gram ceviz içi
150 gram çekirdeksiz kuruüzüm
Üzeri için:
3 adet portakalın suyu
4 tatlı kaşığı bal
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
5 adet sarı elma
200 gram ceviz içi
150 gram çekirdeksiz kuruüzüm
Üzeri için:
3 adet portakalın suyu
4 tatlı kaşığı bal
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Elmaların içlerini temizleyin. Ayrı bir yerde kıyılmış ceviz ile kuruüzümü karıştırın. Daha sonra elmaların içlerine pay edin. Fırın kabına yerleştirip kenara alın. Üzeri için bir kapta portakal suyu ile balı karıştırın. Elmaların üzerine gezdirip, karanfil ve tarçını da ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|