| 
 | 
| Üzüm Yaprağı Tuzlaması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162560 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2022
 430 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Üzüm yaprağı 1 Kg.
 Tuz 1,5 Su bardağı
 
 Suya tuz konulup kaynatılır. Temizlenmiş dizilmiş yapraklar kaynayan suya bastırılır. Yaprakların yeşili solunca sudan alınır. Soğuyunca kavanoza konulup ağzı kapatılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |