2 kg siyah ya da mor üzüm (çekirdekli tercih edilir)
1,5 litre içme suyu
1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı, üzümün tatlılığına göre azaltılabilir)
1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
2-3 karanfil (isteğe bağlı)
Üzümleri bol suyla yıkayıp saplarından ayırın.
Büyük bir tencereye alın ve tahta kaşık ya da ezici yardımıyla hafifçe ezin. Bu işlem üzüm suyunun daha kolay çıkmasını sağlar.
Üzerine suyu ekleyin. Şeker ve baharatları da ilave edip orta ateşte yaklaşık 20–30 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Ilındıktan sonra temiz bir tülbentten ya da süzgeçten geçirerek posasından ayırın.
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra cam şişelere doldurun. Soğuk servis edin.

|