|
Üzüm Hoşafı (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107224
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2015
1,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
1 su bardagı kuru üzüm
1 su bardagı toz seker
Yarım limon
Üzümler iyice yıkandıktan sonra üzerlerine 4 su bardagı su konarak üzümler tâze üzüm gibi dolgunlasıncaya dek kaynatılır. Üzerine 1 su bardagı toz seker konur. Yarım limon sıkılarak 5 dakika daha kaynatılır.
Not: Kahramanmaraş'ın yaylalarında çesitli üzümler yetistirilir. Kurutulan üzümlerin en ünlülerine siyahsa sergi denir. Beyaz üzüm kurutmak için iri hetifli (taneli) bandırma üzümü degerlendirilir.
|
|