1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılıp, küçük parçalara doğranmış)
 
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
 
2 Soğan (ince doğranmış)
 
4 Yeşil Sivribiber (sapları çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek ince doğranmış)
 
4 Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
1 Kahve Kaşığı Karabiber
 
1 Çay Kaşığı Kekik
 
 
Orta boy bir tencerede, 100 gr (7 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz.
 
Yağ kızınca soğan ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Domates, tuz, karabiber ve kekiği katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız.
 
Kalan 50 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz.
 
Yağ kızınca uykulukları (4 kişilik) ekleyip 3-4 dakika, sık sık karıştırarak pişiriniz.
 
Tavayı ateşten alıp, uykulukları domatesli sosun bulunduğu tencereye ekleyiniz. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, yemeği 1-2 dakika ısıttıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
  
 |