sakarya escort
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > ÜVEYİK DOLMASI (1 adet - 88,494 defa bakıldı)

ÜVEYİK DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÜVEYİK DOLMASI

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc12990
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2007
2,470 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 üveyik,
1 dilim bayat ekmek içi,
1 kahve fincanı yağsız süt,
1/2 demet taze nane yaprağı,
1/2 demet maydanoz,
1/2 demet tarhun otu,
1 körpe havuç,
birkaç ardıç meyvası,
1 sap kereviz,
yeteri kadar karabiber ve tuz.

Yapımı: Tarhun otu, maydanozlar ve naneler yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Ardıç meyvaları havanda dövülür. Üveyiklerin ciğerleri, yürekleri ve katıları ince ince kesilir. Sonra bunların hepsi sütte ıslatılmış, ve didiklenmiş bayat ekmekle iyice karıştırılır. Tuzlanır, biberlenir. Tüyleri çıkarılmış, içleri temizlenmiş, tütsülenmiş, bol akarsuda yıkanmış, içleri tuzlanmış üveyikler az önce hazırlanmış olan karışımla doldurulur ve bağlandıktan sonra dışı da tuzlanır. Havucun dışı kazınır, kereviz yıkanır ve ikisi de ince ince doğranır.
Yüksek ve dar bir alüminyum tencere bir parmak suyla ateşe oturtulur. Buna 1 çay kaşığının yarısı kadar soğan tozu serpilir. Havuçla kerevizler tencereye atılır, üzerlerine üveyikler oturtulur. Tencerenin ağzına yanlardan taşacak biçimde bir yağ kâğıdı koyduktan sonra kapağı sıkıca örtülür ve bunun da üzerine ağır bir taş konur. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca kap çok hafif bir ateşin üzerine oturtulur. Üveyikler yarım saat kadar pişirilir. Yarım saat sonunda tencerenin kapağı açılır. Üveyikler içinden çıkarılır, bağları çözülür ve her biri, içlerinin dökülmemesine dikkat edilerek sağ ve sol parça olmak üzere ikiye bölünür ve servis tabağına yerleştirilir. Tenceredeki salça ince bir süzgeçten geçirildikten sonra sıcak bir yerde tutulan üveyiklerin üzerine dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.






ÜVEYİK DOLMASI Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet ÜVEYİK DOLMASI 88,494 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort