https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Kekik 1 Çay Kaşığı
Acı Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
Su 1 Su Bardağı
Pilavlık Bulgur 1 Su Bardağı
Sivri Biber 6 Adet
Dana But 500 Gram
Arpacık Soğan 200 Gram
Önce dana etini zırhla güzelce irili ufaklı kıyma haline getirip içine sıcak suda elde yapım pilavlık bulguru ıslatıp yumuşadıktan sonra yapılan kıymanın içine koy.
Sonra soğanları ve biberleri de bıçakla parçalayıp baharatlarını da attıktan sonra iyice zırhlayın.
Sonra kıyma ile malzemeler birbirine girsin, bir taraftan ocakta kısık ateşte yanan tavaya veya saca kuyruk yağı ya da sıvı yağ az kıymayı koy fazla dağıtmadan karıştırarak pişir.
Lavaş veya yufkayla sunup yap yanında turşu olsun.
|