https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 su bardağı öğütülmüş badem
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 2 yemek kaşığı bal
1 yumurta akı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Öğütülmüş bademi bir kaba alın. Üzerine hamur kabartma tozu, bal, yumurta akı, şekerli vanilin ve Hindistan cevizi ununu ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve eliniz ile yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Pudra şekerine bulayın ve servis yapın.
|