250 gram un
150 gram kıyma
2 yumurta
50 gram tereyağı
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
yarım kilo yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızı biber
2 bardak et suyu
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını açıp, iki yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur yoğurunuz. Parçalara ayırınız. Merdane veya oklava ile açarak, rulet le 3 santim büyüklüğünde karelere kesiniz. Karelerin içine kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımını koyup, hamuru dört ucundan sıkarak küçültünüz veya tamamen kapatınız. Yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizip, fırında kızartınız. Fırından çıkınca et suyu dökerek, yumuşatınız. Sarmısaklı yoğurt dökerek, üzerine biberli yağ gezdiriniz.
|