| 
 | 
| Un Kavurma Çorbası (Sinop) | 
|  | perlit Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.08.2015
 Mesajlar: 35
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110908 Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015
 1,704 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sinop Üniversitesi
 
 1 su bardağı un
 3 yemek kaşığı tereyağı
 4 su bardağı su
 
 Tereyağı eritilir un ilave edilerek hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ocaktan alınıp biraz ılıtılır. Kavrulmuş un elekten geçirilerek 4 su bardağı su ile birlikte karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra kâselere konur ve üzerlerine eritilmiş tereyağı ilave edilerek sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |